Onze diensten

Grips vervangen 

Hoe vaak moet je een golfgrip vervangen? Dat is afhankelijk hoe vaak je speelt en/of traint. Golfgrips slijten en worden glad door hitte en transpiratie. Als je 3 tot 4 keer per week speelt adviseren wij dat je elke 6 maanden jouw grips laat vervangen. Speel je 1 tot 2 keer per week dan zou elk jaar perfect zijn. Speel je minder dan zou je om de 2 jaar de grips moeten vervangen. Grof gezegd om de 40 tot 50 rondjes die je speelt. Er zijn clubs waar je vaker mee speelt zoals de wedges die je wellicht vaker wil doen. Uit eigen ervaring vervangen wij de grips van onze wegdes om de 4 maanden. Vergeet jouw puttergrip ook niet! Puttergrips zijn er in alle maten en kleuren.

Welke maat golfgrips moet je hebben? De meeste golfers denken hier niet over na, maar de juiste dikte van de grip zorgt ervoor dat de vingers niet in de handpalm zitten. Als jouw vingers wel teveel in de handpalm zitten, dan is de grip te dun. Er zijn globaal 3 maten grips: Standaard, Mid-size en Jumbo.

Je kunt jezelf opmeten van de polsplooi (de plooi waar jouw pols scharniert) tot het topje van jouw middelvinger:

  • Standaard grips: tussen 17,50 en 21,00 centimeter
  • Midsize grips: tussen 21,00 en 23,50 centimeter
  • Jumbo grips: langer dan 23,50 centimeter

Deze maten kun je aanhouden voor de juiste gripdikte maar er is natuurlijk ook vaak een persoonlijke voorkeur. Mocht je het fijner vinden om met een iets dikkere grip te spelen dan nemen we dat ook mee in de keuze. We kunnen werken met extra tapelagen om de exact juiste dikte voor jou te krijgen. We houden altijd rekening met wat jouw persoonlijke voorkeuren zijn en we kunnen je op 1 van onze locaties de verschillende grips laten zien en voelen. Het belangrijkste is jouw comfort tijdens het spelen, wat eventueel kan betekenen dat je verschillende grips op verschillende clubs kan hebben of een grip met verschillende materialen/diktes voor het onderste of bovenste deel.

Verlengen en verkorten van golfclubs

Hoe lang moeten mijn golfclubs zijn? Wat is de juiste lengte voor mijn golfclubs? Deze vragen krijgen we vaak van mensen die net gestart zijn met Golf. De juiste lengte van jouw golfclubs zijn essentieel voor jouw succes op de golfbaan. Het kan vele problemen veroorzaken zoals een verkeerde houding, blessures, niet ver genoeg slaan of het niet goed raken van de bal. We gebruiken de statische meetmethode die gebaseerd is op jouw totale lengte:

  • Tussen 156 en 160 cm verkort je clubs met 1 inch
  • Tussen 161 en 168 cm verkort je clubs met 1/2 inch
  • Tussen 169 en 183 cm is een standaard lengte perfect
  • Tussen 184 en 191 cm verleng je clubs met 1/2 inch
  • Tussen 192 en 196 cm verleng je clubs met 1 inch
  • Tussen 197 en 201 cm verleng je clubs met 1,5 inch

Sommige merken gebruiken voor dames-golfclubs vaak een kortere lengte. Als je een lange vrouw bent, let er dan op dat je een goede keuze maakt v.w.b. de lengte van jouw golfclubs.

Repareren van gebroken shafts

Kan je een gebroken shaft repareren? Jazeker! De oude shaft is niet meer te repareren maar wij zetten een nieuwe shaft in uw golfclub en je gebruikt de golfclub weer als vanouds. Helaas komt dit wel eens voor door ouderdom of u slaat 'per ongeluk' tegen een boom. Wij overleggen/adviseren welke shaft er nieuw in geplaatst wordt.